23948sdkhjf

Kommuniké från årsstämman i Axlon International AB

Årsstämman fastställde moderbolagets och koncernens resultat- och balansräkning för räkenskapsåret 2007 och styrelsens förslag till resultatdisposition.
Stämman beslutade att ingen utdelning till aktieägarna skulle lämnas.

Stämman beviljade styrelse och VD ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2007.

Styrelse och revisorer
Stämman beslutade att styrelsen fram till nästa årsstämma ska bestå av tre ordinarie ledamöter och en suppleant. De ordinarie ledamöterna Mats Boquist samt Henrik Aspén omvaldes. Frode Alhaug nyvaldes som ordinarie ledamot. Vidare omvaldes Göran Strandberg till styrelsesuppleant.

Frode Alhaug är 59 år med ett förflutet som koncernchef i Moelvenkoncernen. Han är styrelseordförande i den norska börsnoterade industrikoncernen Scana Industrier. Utöver bolag ingående i Scana koncernen är Frode Alhaug styrelseordförande respektive styrelseledamot i ett flertal industri- och andra bolag.

Stämman beslutade att ett arvode om 175.000 till styrelsen varav 100.000 kronor ska utgå till styrelseordföranden.

Bolagsordningsändringar
Stämman beslutade att "bedriva finmekanisk legotillverkning" utgår ur verksamhetsändamålet.

Försäljning av HGL-koncernen
Stämman beslutade att ge styrelsen mandat att försälja HGL-koncernen för en kontant köpeskilling om 40 MSEK samt tilläggsköpeskilling om 10 MSEK. Det uppdrogs åt styrelsen att förhandla de närmare villkoren för försäljningen.

Konstituerande styrelsesammanträde
Vid ett konstituerande styrelsesammanträde i anslutning till årsstämman valdes Frode Alhaug till styrelsens ordförande.

Om Axlon Group
Axlon Group AB (publ) är listat på First North. Certified Advisor är Mangold Fondkommission, tel: 08-503 01 550. Dotterbolaget Axlon utvecklar, marknadsför och säljer innovativa produkter och lösningar för sluten kontanthantering. Produkterna kännetecknas av hög kapacitet, enkel integration och hög säkerhet. Dotterbolaget HGL erbjuder finmekanisk bearbetning inom svarvning och fräsning med hög precision samt mekaniska och elektriska montage. Det gör HGL till en komplett leverantör i Kina för kunder i Asien, USA och Europa. Läs mer på www.axlongroup.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.765