23948sdkhjf

Gränges – avslutar alla temporära anställningar

Gränges avslutar nu alla temporära anställningar, korttidspermitterar, drar tillbaka utdelningsförslaget och senarelägger årsstämman.

Utbrottet av coronaviruset och de extraordinära åtgärder och rekommendationer som myndigheter och regeringar har vidtagit för att minska smittspridningen, har väsentligt påverkat de marknader där Gränges verkar.

Gränges kommer därför nu från och med idag, måndag, korttidspermittera alla tillsvidareanställda medarbetare. Dessutom kommer alla temporära anställningar att avslutas, och nästan alla kontrakterade konsulter kommer att avvecklas.

Utöver personalreduceringarna har Gränges styrelse beslutat att dra tillbaka tidigare kommunicerat förslag till årsstämman 2020 om en utdelning på 3,40 SEK per aktie. Att dra tillbaka utdelningsförslaget ger styrelsen möjlighet att utvärdera och potentiellt minska storleken på den tidigare aviserade nyemissionen, vars syfte är att finansiera förvärvet av Aluminium Konin och framtida tillväxtinvesteringar.

Mot bakgrund av det rådande globala klimatet anser styrelsen att detta är en sund åtgärd att vidta vid denna tidpunkt, för att säkerställa att bolaget förblir väl positionerat inför framtiden, säger Anders G. Carlberg, styrelseordförande i Gränges AB.

Även årsstämman skjuts fram med tanke på företagets aktieägare och medarbetares hälsa. Styrelsen har därför beslutat att inte hålla årsstämman den 7 maj. Det nya datumet är ännu inte satt, men kommer att hålla rum senast den 30 juni 2020

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.204