23948sdkhjf

SKF och SSAB slopar förslag på höjda styrelsearvoden

SKF berättar för Metal Supply att de nu väljer att dra tillbaka sitt förslag om höjda styrelsearvoden. Istället läggs ett förslag på oförändrade styrelsearvoden.

Theo Kjellberg, presschef på SKF, berättar nu för Metal Supply att företaget kommer att föreslå ett oförändrat arvode för styrelsen.

– På grund av allt som nu pågår i världen, inte minst det som hänt senaste veckan, väljer valberedningen nu att dra tillbaka förslaget om en ökning. Istället kommer man på stämman föreslå ett oförändrat arvode.

Förlaget om ett oförändrat arvode till styrelsen kommer att presenteras under årsstämman den 26 mars.

– När kallelsen till stämman gick ut den 17 februari ingick valberedningens förslag på arvoden för styrelsen. Förslaget då var en ökning med tre procent. Det ekonomiska läget där och då var så klart helt annorlunda än idag, berättar Theo.

Även SSAB har gått ut med att de tänker slopa sina föreslagna höjda styrelsearvoden, och kommer precis som SKF att föreslå oförändrade arvoden. Detta vid deras årsstämma 1 april. 

Utöver det ändrade förslaget på styrelsearvoden har även SKF gått ut med att de som en försiktighetsåtgärd i den rådande osäkra ekonomiska miljön, har beslutat att på årsstämman föreslå att utdelningen ska ändras från 6,25 kronor per aktie till 3,00 kronor per aktie.

– Även bakgrunden till detta är allt som pågår runt om i världen och effekten som detta har på SKF.

Effekterna inkluderar stängning av fabriker, kostnadsbesparingar, personalneddragningar samt ökad arbetskraftsflexibilitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109