23948sdkhjf

Cell Impact:s nya laboratorium snart i full drift

I höst kommer Cell Impacts nya laboratorium i anslutning till produktionsanläggningen i Karlskoga att vara i full drift. Men redan nu används labbet både för kvalitetskontroll av slagna plattor och för internt utvecklingsarbete.
Genom utvidgningen av anläggningen kortas tiden ner för utveckling, produktionskontroll samt provtagning. Genom avancerad teknisk utrustning såsom bl a ett ljusoptiskt mikroskåp kan plattors snittyta och mönster kontrolleras innan leverans till kund.

Mer om Cell Impact
Cell Impact erbjuder kundanpassade flödesplattor för masstillverkning av bränsleceller och värmeväxlare.
Cell Impact erbjuder såväl kompletta bränslecell¬system som kundanpassade flödesplattor för massproduktion av bränsleceller och värmeväxlare.

Världen står inför en övergång i vilken fossila bränslen fasas ut till förmån för förnyelsebara energikällor. Vätgas, metanol och etanol kommer att spela en central roll för lagring och distribution av energi. I bränslecellerna omvandlas bränslet till elektricitet, antingen direkt där elen för¬brukas eller centralt i större kraftverk.

Cell Impact medverkar till att skynda på övergången genom att som första aktör på marknaden kunna erbjuda verkligt effektiv tillverkning av väsentliga komponenter i bränslecellssystemen.Våra tillverkningsmetoder minskar produktionskostnaderna och tillverkningstiden dramatiskt samtidigt som kvalitén förbättras.

Den första helautomatiserade produktionsanläggningen är i bruk i Cell Impacts lokaler i Karlskoga och produktionslina nr 2 beräknas vara i bruk efter sommaren 2008.

Kunder
Våra kunder utgörs av tillverkare av bränsleceller eller värmeväxlare. Cell Impact erbjuder tillverkning av plattor efter kundens egen design. Vi samarbetar även med våra kunder för att optimera flödesplattans design med avseende på prestanda, material och kostnad baserat på vår unika tillverkningsmetod.

En del av Morphic Technologies
Cell Impact är en del av den svenska industrikoncernen Morphic Technologes AB som är ett växande svenskt företag som strävar efter att bli ledande inom konkurrenskraftiga miljövänliga energisystem. I Morphic förenas ledande kompetens inom bränsleceller, vind- och vattenkraft med unik produktionsteknik och goda produktionsförutsättningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094