23948sdkhjf

Wenmec startar produktion i Karlstad

Kilsföretaget Wenmec AB startar produktion i Karlstad. Det innebär 30 nya tjänster, som ska vara tillsatta till årsskiftet 2008–2009.
– Vi har i dag 155 anställda och ska bli 185 innan året är slut, säger Wenmecs vd Peter Lindegren. Först och främst är det minst 15 montörstjänster som ska tillsättas.

I dag bedriver systemleverantören verksamhet på två platser i Kil. Nu satsar man på en etablering i Karlstad.
– För oss är det väldigt positivt. Dels så kan vi få in lite nya kunder, dels så blir det enklare att rekrytera folk med närheten till högskolan.

Den 1 september ska produktionen vara igång. Verksamheten ska bedrivas i 1 750 kvadratmeter stora, nyrenoverade och specialanpassade, lokaler på Lambergets industriområde.

– Tyvärr kan jag inte säga någonting om vad vi ska producera, med anledning av kunden. Men det är ett långsiktigt åtagande som gör att vi vågar starta i Karlstad.

Produktionen kommer dock i första hand att vara inriktad mot montage av färdiga produkter.
Etableringen innebär att en del ur de erfarna personalstyrkorna i Kil flyttas till Karlstad. Luckorna i Kil fylls av ersättningsrekryteringar.
Wenmec är i en expansiv fas med ett antal nya långsiktiga kundkontrakt och en god orderingång. Framtiden ser ljus ut.
– Generellt kan jag säga att vi inte ser någon lågkonjuktur, orderböckerna är fyllda en bra bit in på 2010, berättar Peter Lindegren.

Nyhet från Wenmec AB

WENMEC AB bedriver verksamhet i egna lokaler om ca 7.000 kvm samt separat monteringshall på 1.800 kvm.
WENMEC AB är komplett systemleverantör med ca 155 anställda och ett bra alternativ till framtidens samarbete.
Vi utför legoarbeten för såväl kompletta produkter som större ingående enheter.
Vi har avancerade CNC-styrda maskiner för bearbetning av stora arbetsstycken.
Till buds står en väl utrustad plåtverkstad med bl a robotsvets, licenssvetsning och hantering av de flesta typer av material.
Här finner Du också en montageavdelning med stora personella resurser vilket gör WENMEC AB till Er kompletta systemleverantör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.218