23948sdkhjf

GKN tar miljardavtal

GKN Aerospace Sweden har tecknat avtal med FMV om underhåll av Gripenplan.
Avtalet innebär att GKN i Trollhättan får fortsatt helhetsansvar för motorunderhåll, tekniskt produktstöd och reservdelsförsörjning av motorn i Gripen C/D, RM12. Ordervärdet uppgår till cirka 1,8 miljarder kronor under perioden 2016 till 2019.

– Vi är såklart tacksamma över att återigen ha fått FMV:s förtroende att fortsätta leverera tillgänglighet och låg livscykelkostnad. Avtalet är dessutom strategiskt viktigt för hela vår verksamhet då ansvaret för RM12 skapar många positiva ringar på vattnet i diskussioner med kunder på civila marknaden, kommenterar Stefan Oscarsson, chef Military Engines, i ett pressmeddelande.

Avtalet, ”RM12 PBL”, omfattar tjänster och leveranser inom områden så som tekniskt produktstöd, underhåll, reparationer och reparationsutveckling samt reservdelsförsörjning.

GKN har de senaste fem åren, genom det tidigare RM12 PBL-avtalet, framgångsrikt försett alla användare med RM12 motorer för deras dagliga verksamhet, det vill säga har uppfyllt åtagandet att motorer eller reservdelar alltid skall finnas på plats då kunderna behöver materielen. GKN:s åtagande avser också ansvar för att säkerställa att RM12 motorn har låg livscykelkostnad utan att göra avkall på flygsäkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125