23948sdkhjf

Norsk elbil håller fortfarande i startgropen - trots stora löften

Vi får vänta ytterligare 4-5 månader på den norska elbilen Think City. Fabriken skall ha mer tid till att kvalitetssäkra bilen innan den kan komma ut till kunderna.
Kunderna till den norska elbilen Think City får vänta ytterligare fyra till fem månader på at ”summa i väg” i deras fyrhjulstransportdröm. Fabrikschefen och den dagliga ledaren för Think Technology, Ole Christen Fretheim, har meddelat att levereringsdaton blir rycket från mars till juli/augusti.

»Vi har varit tvungna att använda mer tid på kvalitetssäkring än från starten planlagt,« säger Ole Christen Fretheim till norska Teknisk Ukeblad.

Think City kom i produktion på fabriken i Aurskog redan i november, och 100 bilar skall produceras före sommarsemestern.
Dessa bilar skall användas internt samt levereras till speciellt utvalda kunder.

Enligt Ole Christen Fretheim arbetas det fortfarande på att få räckvidden genom uppladdning från vädret, och Think Technology skall vara 100 procent säkra på att kvaliteten är i topp före kunderna får lov till att sätta sig bakom ratten i elbilarna.

Elbilarna är fortfarande utan litium-ion batterier
Think Technology saknar också att sätta in litium-ion-batterier i bilarna, så i första omgång kör de runt med salt-nickel-batterier. Men litium-ion-batterierna är på väg till Norge.

»Både Enerdel och A123 arbetar med lösningar för oss, och de skall leverera prototyper före sommarsemestern. Om allt går efter planen kan vi leverera bilar med litium-ion redan i år,« säger Ole Christen Fretheim.

Think City har en räckvidd på 180 kilometer och kan köra 100 kilometer i timmen. Priset ligger på 183.000 kronor exkl. batteri. Batterierna skall man hyra för 895 kronor om månaden.

Enligt producenten blir 90 procent av den omsatta energin använd till att driva bilen, och det är bättre än vanliga bilar, där används endast 30 procent av energin driften.

Den norska elbilsproducenten är också på gång med en ny utgåva under namnet Think Ox och productionen startar 2010/2011.

Källa: www.ing.dk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078