23948sdkhjf

Biotage tecknar nytt avtal med PartnerTech

PartnerTech och Biotage, verksamt inom biovetenskaplig forskning, har utökat samarbetet och tecknat ett nytt produktionsavtal för tillverkning av instrument för DNA-analys och mikrovågssyntes.
Avtalet sträcker sig över två år med automatisk förlängning och beräknas ha ett värde om ca 40 MSEK per år .

- Hos PartnerTech finns den kompetens- och kvalitetsnivå som gör att vi känner oss trygga med samarbetet. Vi ser också en väldigt stor fördel i PartnerTechs utvecklingsavdelning som på olika vis bidragit till att göra dessa instrument än mer konkurrenskraftiga, säger Torben Jörgensen, VD och koncernchef på Biotage.
Biotage och PartnerTech har sedan länge ett samarbete inom såväl utveckling som produktion av Biotages DNA-instrument. Det nya produktionsavtalet avser fortsatt produktion av nuvarande produkter samt serietillverkning av ett nytt färdigutvecklat DNA-instrument, vilket PartnerTech utvecklat. Det nya instrumentet, som uppfyller IVD-direktivet, är mer kostnadseffektivt att tillverka och har högre prestanda, något som möjliggjorts tack vare ett tätt samarbete mellan de båda företagens utvecklingsfunktioner. Biotage är kund till PartnerTechs kundcenter i Åtvidaberg där instrumentet tillverkas.

- PartnerTech har bred kompetens och ett starkt erbjudande för tillverkning av biomedicinsk utrustning som ger våra kunder ökat värde och trygghet i hanteringen av deras produkter. Vi är glada för att Biotage valt att teckna ett nytt kontrakt med oss och vi ser fram emot fortsatt gott samarbete, säger Rune Glavare, VD och koncernchef, PartnerTech.

Om Biotage
Biotage AB är ett globalt bolag verksamt inom biovetenskaplig forskning. Företaget erbjuder lösningar, kunskap och erfarenhet inom genetisk analys och läkemedelskemi. Kunderna består bland annat av de 30 största läkemedelsbolagen och de 20 största bioteknikbolagen i världen samt av ledande akademiska institutioner. Huvudkontoret ligger i Uppsala och företaget har dotterbolag i USA, Japan, England, Tyskland och flera andra europeiska länder. Biotage har 336 anställda och omsatte 496,4 MSEK under 2007. Biotage är noterat på Nordiska börsen i Stockholm.

Om PartnerTech
PartnerTech utvecklar och tillverkar produkter på uppdrag av ledande företag, främst inom områdena telekommunikation, informationsteknologi, verkstadsindustri och medicinsk teknik. PartnerTech omsätter ca 2,6 miljarder kronor och har cirka 1 700 medarbetare vid anläggningar i Sverige, Norge, Finland, Polen, England, USA och Kina. Moderbolaget PartnerTech AB, med huvudkontor i Malmö, är noterat på OMX Nordiska Börs, Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14