23948sdkhjf

Verkstads-VD är Årets företagare 2014

Nils-Åke Hallström, vd för C Hallströms Verkstäder, har utsetts till Årets företagare 2014.
Priset delades ut av Företagarna på en stor gala i Stadshuset i Stockholm under fredagkvällen.

Nils Åke Hallström fick priset bland annat för sitt stora samhällsengagemang, där han verkat för att ge arbete och praktisk integration för flyktingar. Juryn framhöll även bedriften att uthålligt kunna jobba i landsorten med verksamhet som bygger på teknisk spetskompetens, rapporterar P4 Jämtland.

På tre generationer har företaget vuxit till att i dag omsätta över 250 miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet. När Nils Åke Hallström tog över företaget hade det dålig lönsamhet och hög belåning. Men genom Nils Åke Hallström strategiska arbete med att bland annat rensa i produktsortimentet, har företaget i dag en stabil ekonomi och investerar åreligen omkring 15 miljoner kronor av eget i kapital i nya maskiner.


Juryns motivering
"Årets vinnare har en storslagen historia. Från en enskild hantverkare till hundratals medarbetare och med teknik i framkant har det här företaget haft stora framgångar. Dessutom har företaget en stark tradition av att ta ett stort samhällsansvar för bygden, till exempel erbjöd man arbete till de flyktingar som kom till byn på 1990-talet och idag finns åtta nationaliteter representerade i företaget. På tre generationer har startkapitalet på 15 kronor och en verktygslåda vuxit till att omsätta 250 miljoner kronor. I år firar de 100 år. "
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063