23948sdkhjf

Amada öppnar nytt tekniskt center

Maskintillverkaren har satsat miljoner på ett nytt huvudkontor i mitten av Storbritannien, bland annat för att serva koncernens skandinaviska kunder.
Sex miljoner euro och sex månader har Amada satsat för att förnya koncernens huvudkontor i Kidderminster nära Birmingham. Idag står allt klart för att välkomna kunder till den 9500 kvadratmeter stora byggnaden.

- Vårt Northern Europe Technical Centre kommer att fungera som showroom och försäljningsorganisation för Storbritannien, Irland, Danmark, Norge, Sverige och Spanien, säger George Edwards, som är knuten till den skandinaviska försäljningsorganisation.

Centralt i det nya tekniska centrat är Amadas 1300 kvadratmeter stora utställningslokal, där koncernens senaste maskiner visas. I samband med öppningen är det bland annat europeisk premiär för den nya LCG 3015 laserskärare, men också en FLW fiberlaser och en EG - AR robot press finns att titta på.

Fortfarande lokala showrooms
Syftet med byggnationen är att öka möjligheterna att se Amadas maskiner i bruk. Samtidigt har den europeiska marknaden omstrukturerats, och för Amadas säljbolag i Danmark, Sverige och Norge innebär det att de nu tillhör Amada UK. Därmed ska centrat i Kidderminster också användas för att locka fler skandinaviska kunder.

Läs också: Bildserie: Se Amadas nya tekniska center

- Det kommer fortfarande att finnas lokala showrooms i Danmark, Sverige och Norge, men i Kidderminster har vi större och fler möjligheter att visa de maskiner vi kan erbjuda, säger George Edwards.

Förutom utställningslokalen omfattar centrat även bland annat utökade konferenslokaler, ett mötesrum med plats för 60 personer och en ny restaurang med plats för 100 personer .

Metal Supply var inbjuden till Kidderminster av Amada.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094