23948sdkhjf

"Det finns synergier med en skandinavisk organisation"

Amada Scandinavia höll öppet hus vid sitt showroom i Alingsås den 9-11 oktober.

Temat var “Framtidens teknologi”.

Där visade företaget bland annat upp den nya organisationen Amada Scandinavia.

– Det finns många fördelar med att kunna utnyttja resurserna över landsgränserna, samtidigt som vi behåller våra lokala avdelningar för snabb support, säger Peter Book, försäljningschef för Amada Scandinavia, när Metal Supply träffar honom i Alingsås.

Bakgrunden är att Amada Sverige, Danmark och Norge slogs samman officiellt i april 2019.

– Som ett exempel hade vi en installation i Danmark nyligen dit vi skickade en svensk servicetekniker eftersom han är bäst på just den typen av maskin. Samtidigt åkte en dansk servicetekniker över hit till Sverige och gjorde jobb, säger Peter Book.

Den nya organisationen omsätter över 32 miljoner euro, eller drygt 340 miljoner kronor, och sysselsätter omkring 65 personer.

– Det finns synergier och det gäller framförallt på servicesidan och administration, säger Peter Book.

Försäljningen av maskiner till verkstadsindustrin är en bra konjunkturindikator. Det kan ses som en mätare på vilken framtid svensk tillverkande industri går till mötes.

Hur ser du på efterfrågeläget nu?

– Det är en fortsatt god efterfrågan men viss avvaktan med att ta beslut, säger Peter Book.

– Samtidigt finns det många förändringar i världen med Brexit, Donald Trump, handelskrig med Kina och så vidare, säger Peter Book.

– En del av våra kunder har märkt en minskning men detta från en väldigt hög nivå. Det är inte så konstigt att det mattas av en del när det har gått så bra som det gjort under så många år, säger Peter Book till Metal Supply.

Japanska Amada är en leverantör av plåtbearbetande produktionsutrustning.

Den svenska enheten, Amada Sweden, skapades 1991. Sedan april i år har Amada skapat en gemensam organisation för hela Norden.

Bland produkterna finns CNC-styrda revolverstansmaskiner, laserskärmaskiner, kantpressar, automatiseringsutrustning, gradsaxar, verktygsslipar och mjukvaror.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062