23948sdkhjf

PEPAB blir Produktionslyftföretag

Målet är att bli en av branschens mest konkurrenskraftiga bolag.
PEPAB Produktionspartner AB har nyligen godkänts som Produktionslyftsföretag. Under de senaste åren har företaget investerat drygt 20 miljoner kronor i nya produktionsmaskiner och byggnader och målet är att skapa produktionsförutsättningar för att bli en av branschens mest konkurrenskraftiga företag.

– Investeringar i hårdvara behöver kompletteras med investeringar i personal och organisation, säger företagets VD Stig-Olof Elmelind, i ett pressmeddelande. Det är viktigt att alla i företaget går i samma takt.

Satsar på medarbetare
Avsikten med investeringarna är öka konkurrenskraften och därigenom företagets geografiska marknadsområde. Genom att satsa på bland annat en kostnadseffektiv produktion skapas förutsättningar för fortsatta satsningar på modern utrustning och utvecklande arbetsuppgifter för sina anställda. Förhoppningen är att medarbetarna genom dessa satsningar ska bli en av branschens mest konkurrenskraftiga aktörer.

– Genom en medveten satsning på utveckling av både maskinpark och medarbetare så hoppas vi bli en arbetsplats som attraherar de mest intresserade och ambitiösa medarbetarna, säger Stig-Olof Elmelind.

Om Produktionslyftet
Produktionslyftet är ett omfattande nationellt program som initierades av Teknikföretagen och IF Metall 2006. Syftet är att höja produktivitet, konkurrenskraft och utvecklingsförmåga i svensk industri och därigenom stärka förutsättningarna för lönsam produktion i Sverige.

Om PEPAB
PEPAB Produktionspartner AB är verksamma inom plåtbearbetning, svets och montering. Företaget riktar sig till återkommande kunder med små och medelstora serier, där produktionen under senare tid utvecklats mot att bli alltmer automatiserad.

Totalt arbetar 30 personer vid företaget och årsomsättningen uppgår till cirka 40 miljoner kronor. Företaget ligger i Söderhamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094