23948sdkhjf

Thyssenkrupp-chef avgår – framtvingat av ledningen menar facket

Facket och arbetsgivaren uppger olika orsaker.

Tyska industrikonglomeratet Thyssenkrupps chef för materialhandelsverksamheten, Martin Stillger, avgår vid månadsskiftet. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Materials Services-enheten stod för mer än en tredjedel av koncernens totala intäkter under räkenskapsåret 2022/23 med en försäljning på 13,6 miljarder euro.

Thyssenkrupp uppger att hans avgång skett av egen fri vilja efter mer än två år på posten. Facket IG Metall delar inte den bilden, enligt Reuters.
– Vi antar att det rör sig om en personalförändring som uppenbarligen tvingats fram av koncernchefen Miguel Lopez”, säger Ingo Kloetzer från IG Metall, som också är vice ordförande i Materials Services tillsynsstyrelse.

Ingo Kloetzerl menar att beslutet troligen tvingats fram av koncernchef Miguel Lopez.

– Materials Services är framgångsrikt. Ur ett företagsperspektiv finns det ingen anledning till en separation (från Stillger reds anm). Koncernchef Lopez har tydligen förväntningar som inte kan uppfyllas i den nuvarande marknadssituationen, säger han.

Ett beslut om Stillgers efterträdare kommer att fattas inom kort.

– Vi beklagar djupt Martin Stillgers beslut och vill tacka honom uppriktigt för hans mångåriga insatser, hans stora engagemang och hans många bidrag till Materials Services", säger Thyssenkrupps finanschef och ordförande i Materials Services tillsynsstyrelse, Klaus Keysberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078