23948sdkhjf

Företaget utökade med vacuum: "Nu är vi kompletta"

Underdogen Metal Work Pneumatic visar upp sina vacuumprodukter – men det är den personliga kundkontakten de säljer på.

År 2022 köpte Metal Work Pneumatic upp vacuumföretaget AR Vacuum Technology och det är de produkterna som fångar ögat i deras monter under Elmia Produktionsmässor.

Vaccumprodukter

– Anledningen att vi tog in AR var att det fanns en efterfrågan på dem och att vi saknades just de produkterna. Nu har vi det benet i vår familj och våra produkter går hand i hand, så nu är vi kompletta, säger Michael Gustafsson, key Account Manager på Metal Work.

Men det är inte produkterna i sig som gör att kunderna vänder sig till Metal Work. Företag arbetar också med applikationer som de kan skräddarsy.

– Det finns många som har liknande produkter men det som särskiljer oss är att vi jobbar mycket direkt mot kunderna. Vi behöver inte sälja färdiga komponenter utan hjälper dem att hitta helhetslösningar. Behöver de en liten detalj som är annorlunda så kan vi ta fram det.

Efterfrågan på vacuumsystemet har varit relativ hög på AR:s produkter men företaget tar inte kampen mot de stora drakarna.

– I den här branschen är det väldigt stora aktörer som styr marknaden, vi är lite underdogs. Vi kommer aldrig kunna klå de stora och vi försöker inte göra det. Men det vi försöker göra är att lägga oss mittemellan så att vi kan använda kontakten med kunderna  och sälja något som inte de andra säljer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063