23948sdkhjf

Trelleborg tar hem sin största order någonsin

Avtalet berör affärsområdet offshore olja/gas och har tecknats med ett av världens största oljeborrningsföretag.
Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Offshore & Construction tecknat ett kontrakt avseende leverans av flytmoduler för stigarledningar till ett av världens största oljeborrningsföretag. Kontraktet är det hittills största för Trelleborg inom offshoreområdet och är värt cirka 50-60 M USD.

– Vi är mycket glada över att ha erhållit detta kontrakt, inte bara för att det ger oss möjlighet att leverera våra avancerade lösningar till prospektering och utvinning av olja och gas på allt djupare vatten, utan även på grund av projektets omfattning och dess prestigefyllda natur. Vi förväntar oss att se denna typ av stora och komplexa lösningar oftare framöver, där det krävs gedigen teknisk kompetens och applikationskunnande. Detta kontrakt visar tydligt på vår globala räckvidd samt vår oöverträffade skicklighet inom polymerlösningar för havsmiljöer, säger Fredrik Meuller, affärsområdeschef för Trelleborg Offshore & Construction, i ett pressmeddelande.

Flytmodulerna kommer att tillverkas på Trelleborgs anläggning i Houston, Texas, USA, med start under första kvartalet 2014, och kommer att levereras löpande fram till slutet av 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078