23948sdkhjf

Plåtföretaget uppmärksammas: ”Det har bara rullat på”

På fem år har Orsa Plåt femdubblat sin omsättning. Framgångsreceptet? Göra ett bra jobb och hålla vad de lovar.

Orsa Plåt har blivit nominerade till årets företagare i Orsa. Detta för sitt goda affärsmannaskap, sin femdubblade omsättning och engagemang i näringslivet. Självklart vill vi på Metal Supply höra mer om Orsa Plåt.

I verkstaden på Orsa Plåt använder de sig av moderna maskiner.

– Vi har bland annat investerat i en knäckmaskin och sax, berättar Torbjörn Hansson, en av delägarna.

Vi frågar honom vad som definierar Orsa Plåts goda affärsmannaskap.

– Vi försöker alltid göra bra jobb och hålla vad vi lovar. Det är det som är det viktigaste. I slutändan handlar det inte om pengar som man tjänar, utan att jobben utförs när de har lovats. Vi värdesätter bra relationer, säger Torbjörn Hansson.

Idag är det 11 anställda på företaget och fyra skollärlingar från gymnasiet. De är på Orsa Plåt två dagar i veckan. Torbjörn Hansson och Anders Nyberg försöker alltid skapa god stämning på företaget, bland annat genom att göra roliga grejer tillsammans.

– Vi brukar åka iväg en hel helg tillsammans när det är julbord, ha sommarfest och andra enkla aktiviteter som till exempelvis gokart, säger Torbjörn Hansson och tillägger:

– Vi vill bryta av jobbsnacket.

På fem år har Orsa Plåt femdubblat sin omsättning. Vi ber om receptet på deras framgångssaga.

– Jag och Anders har jobbat här väldigt länge, men köpte företaget 2018. Vi har inte haft några visioner om att det skulle gå så här bra. Vi har sprungit på någon duktig kille som sedan börjat hos oss. Det har bara rullat på och vi har aldrig aktivt sökt folk, säger Torbjörn Hansson och fortsätter:

– Vi har gjort bra jobb och fått bra kontakter med kunderna. Sen har det bara blivit så att vi har plussat på med fler gubbar. Ju fler vi blev, desto större jobb har vi kunnat ta.

Nu försöker Orsa Plåt att behålla samma gamla kvalitét och service, fastän de är många fler.

–  Vi vill inte bli för stora utan hålla det på en bra nivå.

En annan anledningen till att det har gått så pass bra som det har gjort tror han är för att arbetsledningen är ute och arbetar med gubbarna i produktionen.

Framåt väntar några stora projekt, bland annat deltagande i Sälens nya polisstation. Vi frågar hur Orsa Plåt satsar framåt.

– Vi har nyligen investerat i en fastighet bredvid oss för att få större lager, mer plats för bilar och parkering. Sen ska vi investera i fler maskiner, bland annat en sax. Det är lite sådana utvecklingsmöjligheter som vi ser framåt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078