23948sdkhjf

Flera metallföretag går i graven: Detta vet vi

Ett flertal metall- och verkstadsföretag har gått i konkurs under mars månad. Vad är det som har hänt? Det försöker vi reda ut.

Willak, som har levererat stålpelare och andra byggsystem till byggbranschen, har försatts konkurs. Konkursbeskedet kommer strax efter det att både företagets vd och styrelseordförande har dömts för svindleri.

– Willak har på många sätt försökt finna en lösning på fortsatt drift av bolaget. Det har gällt det omvända förvärvet vi jobbat med samt flera lösningar för en fortsatt drift. Samtidigt har hela byggbranschen gått ner och vi har i dag en fortsatt intressent på kundsidan, skriver bolagets styrelseordförande Jan Axelsson i ett pressmeddelande.

Men styrelseordföranden Jan Axelsson, även vd för elmätarleverantören Swemet, döms för grovt svindleri samt grovt insiderbrott. Hans son, Martin Axelsson, vd för Willak döms också grovt svindleri.

Jan Axelsson döms till två års fängelse. Willaks vd Martin Axelsson får villkorlig dom och samhällstjänst i 160 timmar.

Både Willak och Swemet var noterade på Nordic Growth Market. Förra veckan avnoterades aktierna. Willak hade cirka 10 anställda.

Vi har sökt företaget.


Metall och co, bygger, skapar och renoverar med stål.

Vi har sökt företaget.


Söderbach Industri & Byggsmide, ett företag som grundades 1999, har gått i konkurs. Företaget består av smeder som har blivit inhyrda in vid behov. De har arbetat både med byggnation och reparation.

Vi har sökt företaget.


Artikeln kan komma att uppdateras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125