23948sdkhjf

Nu ännu lägre koldioxidavtryck för aluminiumföretaget

En ny milstolpe är uppnådd för Sapa, en del av Hydro, när man minskat koldioxidutsläppet för sitt återvunna aluminium Hydro Circal 75R. 

Koldioxidavtrycket för aluminiumet ligger på endast 1,9 kilo CO2e/kilo aluminium, vilket är 78 procent mindre jämfört med det europeiska genomsnittet.

Hydro Circal 75R kom ut på marknaden 2019 och är tillverkat av minst 75 procent återvunnet, uttjänt aluminium. 

Tack vare insamlandet av kunskap de senaste åren har man kunnat ta ett steg framåt inom återvinning. Med framsteg inom bland annat inköp, sortering och en optimerad skrotprocess kan den norska aluminiumproducenten komma ner på ett koldioxidavtryck på 1,9 kg CO2e per kilo aluminium, en minskning från tidigare 2,3 kilo.

– Koldioxidsnål innovation och cirkularitet är kärnan i vår kommersiella strategi. Inom hela företaget arbetar vi hårt tillsammans med våra leverantörer och partners inom byggbranschen för att hitta nya sätt att minska koldioxidpåverkan. Minskningen av Hydro CIRCALs koldioxidavtryck är ett av initiativen. Vi har också halverat koldioxidavtrycket från extruderingsprocessen, jämfört med det europeiska genomsnittet, vilket kommer att minska koldioxidavtrycket från våra produkter ytterligare. Fler projekt pågår, bland annat om hur våra uttjänta fasader ska demonteras och återvinnas. Och vi kommer inte att sluta där, säger Lucile Souyri, hållbarhetschef på Hydro Building Systems, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094