23948sdkhjf

Miljonstöd för att ställa om till digitaliserad produktion

20 miljoner kronor. Så mycket får Högskolan Västs forskning i anslag från KK-stiftelsen för sin forskning som ska underlätta för industrin att på ett hållbart sätt ställa om till digitaliserad och automatiserad produktion.

– Det är mycket glädjande att KK-stiftelsen stöttar vårt fortsatta arbete med att bygga en stark forsknings- och utbildningsmiljö. Finansieringen innebär att vi kan utveckla ny kunskap och kompetens som stärker svensk industri. De nya medlen ska användas till fyra nya projekt, säger Lennart Malmsköld, programchef för forskningsmiljön Primus vid Högskolan Väst, i en kommentar.

Bland projekten finns Prowil, det största projektet. Det handlar om att sätta människan i centrum i en automatiserad och digitaliserad tillverkningsindustri, där forskare inom produktionsteknik och industriellt arbetsintegrerat lärande ska arbeta tillsammans för att bidra till industrin teknikomställning – och att det sker på ett hållbart sätt.

Ett annat projekt handlar om teknikutveckling där människans förutsättningar och roll är i fokus. I projektet ska en forskare och två företag utveckla kunskap om medarbetares och chefers förutsättningar vid industriell digitalisering.

Ett annat projekt ska utveckla AI-stöd för sensorsignaler i produktionsprocesser. 

Medel ska även användas till att stärka högskolans kompetens inom svetsteknik. Detta genom rekrytering av en lektor från industrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078