23948sdkhjf

De samlar in pengar för barns rätt att äta sig mätta: ”En självklarhet att göra någonting”

I måndags startade Musikhjälpen – ett evenemang som under en vecka samlar ihop så mycket pengar som möjligt till en mänsklig katastrof. I år är temat "Ingen ska behöva dö av hunger" och med på tåget för att samla in pengar är plåtslageriet Tj Säkra Tak med Zackarias Oscarsson och Ludwig Gelvås i spetsen.

I år är tredje gången som plåtslagarkollegorna Zackarias Oscarsson och Ludwig Gelvås, under deras arbetes namn, är med och bidrar med en egen bössa.

– För oss känns det viktigt så fort det handlar om barn. Vi kan ju själva inte ens föreställa oss hur det är att inte få äta. Vi har aldrig och kommer förmodligen aldrig få uppleva det. Det är otroligt vad hemska saker de stackars barnen måste utsätta sig för för att överleva och för oss känns det mer som en självklarhet att vara med och försöka göra någonting.

Vet ni om någon mer i branschen har engagerat sig?

– Än så länge har vi inte hört eller sett om någon annan har gjort någon typ av bössa eller liknande.

Första året tävlade dem ut en ros i kopparplåt som de själva tillverkat. I år ligger fokus på en "vanlig" insamlingsbössa.

– I nuläget har vi bara gjort en insamlingsbössa, men vi kanske ordnar någon form av tävling eller auktion till helgen.

Förra året samlade de ihop 4 620 kronor. I år vill de gärna komma upp i minst 5 000 kronor.

– Man vill ju alltid ha mer än förra året men det har varit lite trögstartat hittills. Vi får fortsätta som vi gjort, dela på sociala medier och få andra att del också. Bara öka spridningen helt enkelt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.993