23948sdkhjf

40 år gammalt metallföretag i konkurs: ”Stor konkurrens på marknaden”

Pacwire AB har gått i konkurs – detta då de inte har haft möjlighet att betala sina leverantörer. Vi har pratat med konkursförvaltare Fredrik Sundin på Ackordcentralen.

Företaget Pacwire har försatts i konkurs vid Sundsvalls tingsrätt. Pacwire ligger i Söråker, har 27 anställda och omsatte under 2022 cirka 150 miljoner kronor. Företaget har tillverkat förzinkad emballagetråd. 

– Förutom att inventera och se över tillgångar är tanken att sälja företaget som en befintlig verksamhet, . Den andra varianten är att man säljer ut maskiner och annat styckvis, förklarar Fredrik Sundin.

Han tillägger:

– Men som sagt, vi tror och hoppas att vi kan sälja företaget som en befintlig verksamhet.

Vid tingsrätten noterades det att bolaget befann sig i en akut likviditetssituation och inte hade möjlighet att betala sina skulder. Styrelsen ansåg därför bolaget vara på obestånd. Fredrik Sundin förklarar vad som har hänt:

– Det finns flera anledningar till den här konkursen. Företaget kommer inom snar framtid tappa en stor kund som står för en stor del av omsättningen. Det är stor konkurrens på marknaden och hård press. Man pressar prisnivåerna. Ökade råvarupriser har också påverkat.

Han lägger till:

– Sen har företaget fått tuffare betalningsvillkor från leverantörerna.

I bolagets egna konkursansökan framkommer det att största fordringsägare är moderbolaget Berg Wire.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08