23948sdkhjf

Stålexperten på ståljätten: ”Ibland vore det bra att ha en spåkula”

Zeina Lindström har den spännande titeln stålexpert på Lindab. Detta är såklart något vi vill höra mer om.

Stålexperten Zeina Lindström har arbetat på Lindab i 20 år. I grunden är hon utvecklingsingenjör.

– För 15 år sedan fick jag uppdraget av dåvarande vd att se till att kunna svara på alla tekniska frågor om plåt så att vi byggde upp ett kompetenscentrum på det bolag jag tillhör som heter Lindab Steel AB, förklarar Zeina Lindström för oss.

Hon tillägger:

– Jag kunde då ingenting om plåt utan arbetade som tekniker i produktionen. Stort personligt intresse av att verkligen kunna svara och veta saker, mycket kontakt med både stålverk och färgleverantörer har gjort att jag har byggt på min kunskapsbank och är idag den man vänder sig till med frågor som gäller plåt inom hela koncernen.

Vi frågar vad hon tycker är så spännande med just plåt. Hon förklarar att både stålplåt och aluminium är fantastiska material, bland annat går det att skapa otroliga byggnader av materialet.

– Vid användning av plåt finns det ingen risk för röta när man har det som balkar. Det finns ju heller inget snyggare än ett bandtäckt tak. Nu sker ju hela hållbarhetsresan, där vi börjar nyttja återvunnet material i våra produkter och inom en snar framtid även fossilfritt stål, säger Zeina Lindström.

På Lindab sköter Zeina Lindström koncernens prognoser på alla material, detta för att se till att ha lagervärden i balans.

– Jag ansvarar dessutom för garantier, kör mycket materialutbildningar för både kollegor och kunder, materialspecar på allt vi köper in, hjälper till med alla former av tekniska frågor, reder ut svårare reklamationer ute på fältet och sist men inte minst har jag ju ett team på åtta personer som jag ska coacha och utveckla. Min officiella titel är supply chain manager, förklarar hon för oss.

Och vad är det mest utmanande med ditt arbete?

– Att balansera prognoserna i osäkra tider framåt, för vi ska alltid kunna leverera samtidigt som man inte får binda för mycket kapital i lager. Ibland vore det bra att ha en spåkula, avslutar hon samtalet med oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.101