23948sdkhjf

Mangansmältverket driftsäkrar: ”Mycket viktiga för vår produktion”

Manganproducenten Eramet Norway satsar på koppla upp övervakningen av sina produktionskritiska frånluftsfläktar. Detta för att undvika oplanerade stopp som orsakar föroreningar.

Eramet Norway Sauda kommer att installerara ett onlinesystem med 16 kanaler på sina frånluftsfläktar. Detta installeras tillsammans med givare för vibrations- och temperaturmätningar.

Med hjälp av patenterade HD-teknologier övervakas fläktarnas lagerkondition, vibrationsnivåer och temperatur. Vibrationstransmitter installeras på varje fläkt för avstängning vid höga vibrationer i fläktbladen.

– Dessa fläktar är mycket viktiga för vår produktion, och vi behöver full kontroll över deras mekaniska tillstånd för att undvika oplanerade stopp som orsakar föroreningar av miljön, säger Tor Johne Åbø, avdelningschef för el/automation på Eramet Norway Sauda, i en kommentar.

Tillståndskontroll med HD-teknologi gör det möjligt för långa förvarningstider. Det i sin tur möjliggör flexibel planering av underhållsåtgärder vid rätt tidpunkt. Detta gör dem med hjälp av SPM och deras onlinesystem Intellinova Parallel En.

–Med detta system på plats kommer vi att få den kontroll vi behöver, säger Tor Johne Åbø.

Detta är Eramet Norway

  • En del av den franska industrikoncernen Eramet.
  • Tillverkar metallegeringar, främst mangan och nickel.
  • Koncernen sysselsätter cirka 9 000 personer i 20 olika länder.
  • Processanläggningen i Sauda, Norge, sysselsätter cirka 175 personer.
  • Den norska anläggningen är den största ferromanganproducenten i norra Europa, detta tack vare sina två 40 MW ugnar.

Källa: SPM:s pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109