23948sdkhjf

Först med byggprodukter i SSAB:s fossilfria stål

Ruukki Constructions har producerat de första byggprodukterna i världen med fossilfritt stål från SSAB. Produktionen skedde vid fabriken Alajärvi i Finland.

Rukki kommer att leverera sandwichpaneler, fasadbeklädnader och takprodukter i fossilfritt stål, vilket är första gången någonsin. Leveranser går till kunder som delar Ruukkis hållbarhetsambitioner.

Genom att använda grön energi kommer utsläppen från tillverkningsfasen att minimeras och man har också valt material- och logistikalternativ med lägsta möjliga miljöpåverkan, skriver bolaget.

– Vi är stolta över att bidra till den gröna omställningen i vår bransch. Byggprodukter tillverkade med SSAB:s fossilfria stål är en viktig faktor för hållbar byggnation och hjälper våra kunder att minska sina byggnaders livscykelpåverkan avsevärt. De största utsläppen uppstår emellertid under byggnadens användningsfas. Det är därför vi i flera decennier har investerat i att utveckla och producera energieffektiva byggprodukter, säger Sami Eronen, vd för Ruukki Construction i en kommentar.

Ruukki kommer i år att börja använda SSAB Zero-stålet tillverkat av återvunnet stål i sina byggprodukter och kommer under 2024 bli först med att lansera toppmoderna produkter baserade på stålet. 

2026 kommer produkter tillverkade av fossilfritt stål att erbjudas i kommersiell skala.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126