23948sdkhjf

Ruukki först med byggprodukter i fossilfritt stål

Rukki Construction, en del av SSAB-koncernen, är först i världen med att använda fossilfritt stål i tak- och väggprodukter.

Under det tredje kvartalet kommer strategiska kunder kunna få leverans på byggprodukterna i fossilfritt stål.

Sandwichpanelerna, takbeklädnaderna och takprodukterna tillverkades i Ruukkis fabriker i Alajärvi Och Vimpeli i Finland, i Pärnu i Estland och i Plannjas fabrik i Järnforsen, Sverige. 

Genom att använda grön energi kommer utsläppen från tillverkningsfasen att minimeras och bolaget kommer även att välja de transport- och logistikalternativ med lägsta möjliga miljöpåverkan.

– Som en del av SSAB är vi oerhört stolta över att vara det första företaget i världen som levererar byggprodukter med fossilfritt stål till kunderna. Användningen av fossilfritt råmaterial kommer radikalt att minska våra produkters livscykelpåverkan; men det är bara en del av vad vi gör för att minska vår miljöpåverkan. Vi strävar ständigt efter att utveckla våra processer och vårt sortiment, samt samarbeta med likasinnade partners i syfte att leverera koldioxidneutrala byggprodukter till våra kunder i framtiden, kommenterar Sami Eronen, vd för Ruukki Construction, nyheten.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.282