23948sdkhjf

H2 Green Steels avtal med biltillverkaren: Leverans av 50 000 ton grönt stål årligen

H2 Green Steel har tecknat avtal med Mercedes-Benz om leverans av 50 000 ton grönt stål per år till biltillverkarens europeiska produktion.

I samband med avtalet har man också undertecknat en samförståndsavtal för potentiell leverans av grönt stål till Mercedes-Benz biltillverkning i Nordamerika.

Biltillverkaren, som var en tidig investerare i H2 Green Steel, tar nu ytterligare ett steg för minskad klimatpåverkan från sin biltillverkning.

– H2 Green Steel finns för att banbrytande företag inom fordonsindustrin, som Mercedes-Benz, signalerade att övergången inom stålindustrin var för långsam för att de skulle kunna nå sina klimatmål. Genom att arbeta sida vid sida med Mercedes-Benz har vi en partner som vi kan höja ribban med när det gäller utsläpp från leverantörskedjan, cirkularitet och social hållbarhet. De är en mycket stark aktör att ha kontakt med för vår europeiska verksamhet, men naturligtvis också när vi strävar in i stålvärdekedjan i Nordamerika, säger Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel i ett meddelande från bolaget.

Bolagen kommer gemensamt att skapa en återvinning av stålskrot i ett slutet kretslopp till fabriken i Boden. Partnerskapet innebär också att H2 Green Steel kan dra nytta av Mercedes-Benz kunskap och expertis inom mänskliga rättigheter i leveranskedjan.

– Med leveransavtalet på cirka 50 000 ton, nästan koldioxidfritt stål från H2 Green Steel för våra tillverkningsanläggningar i Europa, accelererar Mercedes-Benz och H2 Green Steel skapandet av en koldioxidfri, regional och motståndskraftig stålförsörjningskedja. Samtidigt tar vi vårt partnerskap till nästa nivå med målet att etablera en hållbar stålförsörjningskedja i Nordamerika, ytterligare ett viktigt steg mot att göra bilindustrin mer motståndskraftig och hållbar, menar Mercedes-Benz Markus Schäfer, styrelseledamot och teknikchef för utveckling och inköp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094