23948sdkhjf

Han är Årets plåtslagare 2023: "Har sökt mig till de svårare jobben"

Olle Rydh, plåtslagare på Oskar Jansson Plåt & Smide i Stockholm, vinner Årets plåtslagare 2023.

Han har jobbat som plåtslagare i 17 år och nöjer sig inte med de enkla uppgifterna. 

Olle Rydh ofta har lockats av de svårare och utmanande jobben. Något han också tycker är allra roligast att arbeta med. Det kan också vara en av anledningarna till att han tar hem priset som Årets plåtslagare 2023.

– Jag har alltid velat ha en utmaning och med tanke på att man gjort lite krångliga jobb, så har man fått uppmärksamhet för vissa grejer man ha gjort. Det tycker folk i branschen är roligt att kolla på.

Han fortsätter:

– Men det gäller ju också att man är duktig på att lägga upp och planera jobb, såklart.

Och visst är det bra att priset delas ut och att yrket uppmärksammas. Det faktum att det råder brist på brist på plåtslagare och att företag skriker efter kompetent personal går inte att blunda för.

Med sjutton års erfarenhet av plåtslageri i ryggen frågar vi Olle vad han vill säga till människor som funderar på att bli plåtslagare eller är nyfikna på yrket.

– Gillar man att jobba med händerna och tycker om hantverk, så tror jag inte att man ångrar sig om man väljer plåtslageriyrket. Jag har ett väldigt fritt arbete, där jag får lägga upp planeringen själv. Sedan är det kreativt också. Gillar man att skapa och arbeta med händerna, gillar man plåtslageri, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08