23948sdkhjf

SSAB och DS Stålprofil i samarbete om fossilfritt stål för byggbranschen

Den danska stålprofiltillverkaren DS Stålprofil och SSAB har annonserat ett samarbete för leveranser av fossilfritt stål från och med 2026.

DS Stålprofil kommer att använda SSAB Fossilfritt stål i sina tak- och fasadprodukter.

Samarbetet kommer att ytterligare stärka DS Stålprofils position som leverantör av hållbara lösningar med lång livslängd för byggbranschen och föra SSAB närmare sitt mål att bidra till att skapa en fossilfri värdekedja, heter det i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört glada över att ha DS Stålprofil som partner för fossilfria stålprodukter från SSAB. Tillsammans kommer vi att göra det möjligt för byggbranschen att möta de framtida krävande målen för C02-reduktioner i nya byggnader. Hållbart byggande – inte bara i driftfasen, utan även när det gäller de material som används i byggnaden – blir allt viktigare. Och med SSAB Fossilfritt stål kan vi verkligen göra skillnad för den här branschen, säger Jan Meier, försäljningsdirektör på SSAB Europe.

– I omställningen till en ny lågemissionsekonomi kommer våra stålprodukter att vara en viktig bidragsgivare till entreprenörer, arkitekter och byggare när det gäller att nå sina klimatmål, säger Thomas Rasmussen, vd för DS Stålprofil.

– Det unika, fossilfria stålet har lång livslängd och är 100 procent återvinningsbart. Vi ser fram emot ett ännu starkare samarbete med SSAB och att erbjuda våra kunder samma högkvalitativa stålbeklädnad som alltid, men nu med en ännu starkare hållbar profil. På så sätt är vi både ansvarsfulla och bidrar till att skapa en mer hållbar framtid, säger han.

SSAB samarbetar med järnmalmsproducenten LKAB och energibolaget Vattenfall som en del av Hybrit-satsningen för att utveckla en värdekedja för fossilfri järn- och stålproduktion och ersätta det kokskol som traditionellt används för järnmalmsbaserad ståltillverkning med fossilfri el och väte. Denna process eliminerar till stor del koldioxidutsläpp vid stålproduktion.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079