23948sdkhjf

Plåtföretagets smarta återvinning lönar sig

För Forserum Verktygsindustri är en fungerande återvinning A och O. Genom att låta W.A.C Recycling ta hand om återvinningsjobbet kan de lägga fullt fokus på plåtbearbetning.

Plåtbearbetningsföretaget Forserum Verktygsindustri AB förser kunder i hela södra Sverige med legotillverkning av plåtdetaljer.

På den 7200 kvadratmeter stora anläggningen i Forserum står produktionen aldrig still. 24 timmar om dygnet arbetar avancerad teknik i maskinparken - och ingenting lämnas åt slumpen.

Allt som stansas ut åker direkt ner i återvinningskärl, smart utplacerade för att förenkla produktionen.

En av underleverantörerna är W.A.C Recycling som levererar helhetslösningar för metallåtervinning, träavfall och farligt avfall. 

På Forserum Verktygsindustris anläggning är återvinningen specialdesignad för att underlätta för produktionen, där allt hanteras av W.A.C Recycling.

Med ett inköp av 3000 ton tunnplåt per år är det skönt att allt avfall hanteras av samma leverantör.

– För oss är det bäst med en och samma leverantör på hela återvinningen. Då har vi en säkerhet i att allt fungerar med rätt support när något problem uppstår, säger Magnus Karlsson som är ansvarig för godshantering och återvinning på Forserum Verktygsindustri i ett pressmeddelande. Det är alltid full service genom nära samarbete där W.A.C Recycling lärt känna våra processer, och blir en viktig partner i vår hållbara utveckling. 

Han fortsätter:

– Det är oerhört viktigt för vår slimmade produktion. Rådgivning och rapporteringssystem finns till hands för att smidigt vara ett stöd till uppföljning av hållbarhetsmålen varje månad.

Vd Torbjörn Andersson menar att de också sparar in mycket tid på tjänsten, vilket gör att all fokus kan läggas på produktion och utveckling.

– Även om metallpriserna kan svänga så känner vi trygghet i att vi har rätt pris inom tjänstens ramar. Detta bidrar också till företagets hållbarhet då all metall snabbt går tillbaka in i det cirkulära flödet. Vem vet det kanske just är vårt återvunna material som kommer tillbaka som ny tunnplåt redo för nyproduktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079