23948sdkhjf

Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri

Inför EuroSkills i Gdansk i september tränas det redan för fullt. Daniel Eriksson, vd på Er-Jill byggnadsplåt och ansvarig expert för plåtslagerigrenen, berättar lite mer om tävlingen. 

Det var den 13 januari som tävlingen i plåtslageri gick av stapeln och vinnare blev Olle Spetz, som vi skrivit om tidigare. Han kommer nu att representera Sverige i Gdansk.

Trots ett halvår till skarpt läge, är förberedelserna i full gång. Daniel Eriksson berättar att sju länder kommer att tävla.

– Det är Sverige, Tyskland, Frankrike, Polen, Schweiz, Österrike och Italien. EuroSkills är väldigt stort ute i Europa och det kommer att vara över 600 tävlande i 43 yrkesgrenar som möts i Gdansk, berättar han i ett pressmeddelande.

Varför är det viktigt med den här typen av arrangemang?

– Det är jätteviktigt för att fler ska få upp ögonen för yrket och även för att höja yrkets status, inte minst bland unga. Genom att visa att man kan utvecklas och tävla i plåtslageri kan vi inspirera ungdomar att söka sig till yrket och få dem som redan är inne i det att vilja stanna kvar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
H2 Green Steel samarbetar med Luleå Hamn
Industrins lager ökade 2023
Krönika: OT-säkerhet en nationell angelägenhet
De vill stärka startups i framkant
Inget järnmalm från LKAB för H2 Green Steel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078