23948sdkhjf

Han ska representera Sverige i EuroSkills 2023

Nu är vinnaren korad. Det blir Olle Spetz som får representera Sverige i EuroSkills 2023.

– Det var en jämn kamp om vinsten men Olle drog det längsta strået med sitt bidrag, säger Daniel Eriksson, vd på Er-Jill Byggnadsplåt AB och ansvarig expert för tävlingsgrenen plåtslageri i pressmeddelandet.

Det var den 13 januari som uttagningstävlingen i plåtslageri genomfördes i Norrköping. Det blev en jämn kamp och tufft för domarna när man bidragen granskades. Men till slut enades man om Olle Spetz från Arnes Plåtslageri i Alboga AB. 

Daniel Eriksson menar att Olle Spetz visade på stor hantverksskicklighet och noggrannhet genom sitt bidrag.

– Han har också den mentala styrka som krävs och hanterar press och stress bra. Det ska bli kul att få följa Olle genom träningen och även på tävlingen i EuroSkills i Gdansk.

Olle Spetz tycker att allt gick enligt plan och är mycket glad över att ha kammat hem vinsten.

– Det är verkligen kul att ha vunnit. Jag är jätteglad över vinsten, allt flöt på bra under tävlingsmomentet så det kändes som jag hade en god chans att gå vidare, säger Olle Spetz, numera Sveriges representant i plåtslageri till EuroSkills 2023 i pressmeddelandet.

Men än finns det inte tid att andas ut. Nu ska han förfina sina kunskaper och förbereda sig så mycket han kan – och enligt Olle Spetz är det nu den riktiga resan börjar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078