23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Finmekanisk bearbetning eller Sintring?

En vanlig uppfattning är att sintrade detaljer är kostsamt och måste innehålla stora volymer

Vid tillverkning av finmekaniska komponenter är ledtiden snabb. Man kan bearbeta detaljer med hög precision och med hög repeterbarhet. Alternativen är få och företag som utför dessa är heller inte många.

På Falks Broker AB i Anderstorp fokuserar man på att formspruta detaljer i en teknik som kallas MIM (Metal Injection Moulding). Det är en teknik som ger mycket hög repeterbarhet men även möjlighet till mycket komplexa geometrier. Tekniken kan användas i en uppsjö olika metaller och legeringar. En relativ verktygskostnad kräver dock något högre volymer för att göra tekniken kostnadseffektiv.

Sintring kan vara ett mycket bra alternativ. Med mycket hög repeterbarhet pressas detaljen till en färdig produkt. Man kan härda den och mängder med metaller och legeringar kan användas. Kostnaden är relativt låg varför tekniken passar även små volymer.

Falks Broker AB har sintrat komponenter till svensk industri sedan 1989. I Anderstorp lagerhålls komponenterna för kundens räkning och levereras ut i de småportioner som kunden behöver. Här finns även ett avancerat kontrollcenter för uppmätning och kvalitetskontroll.

Sintring som teknik växer kraftigt inte minst på automotivsidan och bland kunder som normal köper finmekaniskt bearbetade detaljer.

Ideus Sweden AB
Hantverkargatan 52
Box 239
334 31 Anderstorp
Gislaveds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560275637

Tipsa en kollega

0.079