23948sdkhjf

Finmekanisk bearbetning eller Sintring?

| Medlemsnyhet | Företag Falks Broker AB

En vanlig uppfattning är att sintrade detaljer är kostsamt och måste innehålla stora volymer

Vid tillverkning av finmekaniska komponenter är ledtiden snabb. Man kan bearbeta detaljer med hög precision och med hög repeterbarhet. Alternativen är få och företag som utför dessa är heller inte många.

På Falks Broker AB i Anderstorp fokuserar man på att formspruta detaljer i en teknik som kallas MIM (Metal Injection Moulding). Det är en teknik som ger mycket hög repeterbarhet men även möjlighet till mycket komplexa geometrier. Tekniken kan användas i en uppsjö olika metaller och legeringar. En relativ verktygskostnad kräver dock något högre volymer för att göra tekniken kostnadseffektiv.

Sintring kan vara ett mycket bra alternativ. Med mycket hög repeterbarhet pressas detaljen till en färdig produkt. Man kan härda den och mängder med metaller och legeringar kan användas. Kostnaden är relativt låg varför tekniken passar även små volymer.

Falks Broker AB har sintrat komponenter till svensk industri sedan 1989. I Anderstorp lagerhålls komponenterna för kundens räkning och levereras ut i de småportioner som kunden behöver. Här finns även ett avancerat kontrollcenter för uppmätning och kvalitetskontroll.

Sintring som teknik växer kraftigt inte minst på automotivsidan och bland kunder som normal köper finmekaniskt bearbetade detaljer.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Falks Broker AB

Hantverkargatan 52
Box 239
334 31 Anderstorp
Sverige
Falks Broker AB

Bilder och video

IMG_2622IMG_0670_1IMG_0529DSC_5739_1DSC_5759-RedigeraIMG_1919IMG_0431DSC_5709-Redigerad mindre än 5 MBIMG_2626

Tipsa en kollega

0.071