23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

TotalEnergies förvärvar finska Tecoil - en ny era för smörjmedel

TotalEnergies har förvärvat det finska företaget Tecoil och stärker därmed sin division för smörjmedel och specialprodukter. Förvärvet möjliggör utveckling av nya produktserier med högkvalitativa raffinerade basoljor (RRBO) som stödjer den cirkulära ekonomin.

Den cirkulära ekonomin är central i TotalEnergies strategi, som fokuserar på att minska, återanvända och återskapa resurser. Tecoils effektiva raffineringsprocess producerar 50 000 ton högkvalitativa basoljor per år, vilket är jämförbart med konventionella basoljor. 


Samtidigt lanserar TotalEnergies ett nytt smörjmedelssortiment som uteslutande tillverkas av högkvalitativa regenererade basoljor, Quartz EV3R (för personbilar) och Rubia EV3R (för lastbilar).  
Integrationen av Tecoil kommer att ta itu med utmaningen att regenerera och återvinna raffinerade basoljor och optimera insamlingen.


Förvärvet av Tecoil kommer att påskynda användningen av dessa oljor i premiumformuleringar och möta den växande efterfrågan på effektiva och miljövänliga produkter.


Pierre Duhot, Senior Vice-President Lubricants and Specialities på TotalEnergies, säger: "Integrationen av Tecoil i TotalEnergies kommer att påskynda användningen av RRBO i våra avancerade smörjmedel och möta våra kunders efterfrågan på högpresterande och miljövänliga produkter. Vi ser fram emot att välkomna Tecoil-teamet och att kombinera deras expertis med vår egen inom produktion och distribution av smörjmedel." 


Juha Kokko, VD för Tecoil, tillägger: "Att bli en del av TotalEnergies är en viktig milstolpe för Tecoil. Partnerskapet kommer att förbättra vår kompetens och göra det möjligt för oss att möta de föränderliga utmaningar och ambitioner som våra kunder inom smörjmedelssektorn har."

TotalEnergies är ett av världsledande företag inom smörjoljeteknik. Vi söker ständigt efter nya utvecklings- och produktionstekniker som bidrar till att stärka och utveckla vår position på marknaden. 

Läs mer på vår hemsida

TotalEnergies Marketing Sweden AB
Box 50326
202 13 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047