23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic och Roda Computer utvecklar en militär Toughbook 40-lösning för fordon

TOUGHBOOK 40 Military är den senaste lösningen inom försvarssektorn från det långvariga samarbetet mellan Panasonic och roda computer.

Panasonic Mobile Solutions Business Division har i dag lanserat TOUGHBOOK 40 Military-varianten, speciellt utvecklad för användning i militära fordon. TOUGHBOOK 40 Military är den senaste lösningen från det långvariga samarbetet mellan Panasonic och roda computer GmbH, som har en lång historia av att konfigurera och anpassa Toughbook-enheter för olika militära tillämpningar.

Utvecklad för försvar
TOUGHBOOK 40 är damm- och vattentålig enligt IP66 och testad enligt den militära standarden MIL-STD810H. Den tål  fall från 180 cm och är motståndskraftig mot stötar och vibrationer, och klarar driftstemperaturer mellan -29 °C och 63 °C. Batteriets livslängd kan förlängas till 36 timmar tack vare hot-swappable-funktionen. Vid behov kan alla radio- och displayfunktioner stängas av omedelbart genom ett "Dolt läge".

14-tums TOUGHBOOK 40 Military är särskilt utformad för användning i militära fordon och helt kompatibel med försvarssektorns bestämmelser. Den är konfigurerad för att köra Windows 11 Pro och erbjuder maximal flexibilitet med fyra expansionsplatser och gränssnitt av militär kvalitet. Den har MIL-LAN för Ethernet-anslutning och kommunikation med andra system, MIL-DVI för anslutning till externa skärmar och två USB 2.0-portar för kringutrustning. 

Beroende på kundens krav kan ytterligare gränssnitt implementeras, till exempel CAN Bus, MIL-DP, MIL-VGA och USB 3.0. Dessutom kan roda computer kontrollera om en fiberlösning kan integreras.

Datorn kan även utrustas med Eclypt® Core Encrypted Internal Solid State Drive (SSD) från det globala kommunikationsföretaget Viasat. Viasats SSD är certifierad för användning i Storbritannien för att säkra Top Secret-information och alla säkerhetsnivåer under denna, samt certifierad för användning av NATO och andra europeiska länder.

Anslutningar av militär kvalitet minskar felfrekvensen
Ytterligare kringutrustning kan anslutas till TOUGHBOOK 40 Military med kontakter av militär kvalitet (som vid behov kan slås samman till en enda kontakt), en optimerad EMC-anslutning är också tillgänglig. Dessa anslutningar tål kraftiga vibrationer i fordonet och är också motståndskraftiga mot droppar av vätska, damm och fukt. Bajonett- och skruvkontakterna är enkla att ansluta, även med handskar på. 

Jämfört med kommersiella enheter säkerställer de robusta anslutningarna av militär kvalitet färre komponentfel. Detta ger ökad drifttid och förbättrade anslutningsmöjligheter i de mest krävande miljöer.

Florian Aschmoneit, CTO på roda computer, säger: "Digitaliseringen har ökat efterfrågan på mobil IT inom militären och på mer robust hårdvara. Användare och beslutsfattare vill ha enheter som ger hög prestanda samt är så kompakta som möjligt och utrustade med säkra gränssnitt och anslutningar av militär kvalitet för ett brett spektrum av applikationer. Ett resultat av detta är att modulära enheter som enkelt går att modifiera är det mest kostnadseffektiva alternativet för militär användning."

Ett partnerskap som ger resultat
Panasonic och Roda Computer har länge samarbetat i ett antal storskaliga projekt, med det senaste extra fokuset på att anpassa skräddarsydda TOUGHBOOK-datorer för användning i fordon för ett antal militära kunder. roda computers 30 års erfarenhet inom försvarsindustrin, i kombination med Panasonics beprövade utbud av TOUGHBOOK-enheter av militär kvalitet, ger en oslagbar kombination av robusta, säkra och pålitliga lösningar inom försvarssektorn.

Jon Tucker, General Manager, Solutions and Engineering på Panasonic TOUGHBOOK, säger: "TOUGHBOOK 40 Military är resultatet av det långvariga och ömsesidigt fördelaktiga förhållandet mellan Panasonic och roda computer. Detta återspeglas i vårt pågående kontinuerliga engagemang för att utveckla toppmoderna, flexibla och framtidssäkra lösningar för säkerhets- och försvarssektorerna i hela Europa." 

Mer information om TOUGHBOOK 40 Military finns på: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/blog/tough-companion-every-mission-toughbook-40-military

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Tipsa en kollega

0.031