23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors stärker sin position i USA med förvärv av Tollman

Lesjöfors har idag tecknat avtal om att förvärva aktierna i den amerikanska fjädertillverkaren Tollman Spring Company inc. Genom förvärvet stärker Lesjöfors sin närvaro i USA ytterligare efter förvärven av John Evans’ Sons och Plymouth.

Tollman som grundades 1945, är en tillverkare av Industrifjädrar med en väletablerad marknadsposition. Den diversifierade kundbasen består av mer än 500 kunder främst inom marknadsområdena industri, el, försvar/vapen och fordon. Precis som tidigare förvärvade Plymouth ligger Tollman i Bristol, Connecticut, vilket möjliggör en enkel integration med koncernen. Tollman har cirka 100 anställda.

 I likhet med Lesjöfors har Tollman långvariga kundrelationer, hög teknisk kompetens och stor erfarenhet av skräddarsydda lösningar. Genom förvärvet kompletterar Lesjöfors sitt utbud av industrifjädrar i USA, främst inom mindre dimensioner, och skalar upp verksamheten ytterligare i regionen. Förvärvet möjliggör även andra möjligheter till lönsam tillväxt såsom koordinering av inköp, korsförsäljning, samt resurs- och kunskapsdelning med andra amerikanska företag i Lesjöforskoncernen, särskilt med Plymouth som också verkar i närområdet.

 Ola Tengroth, vd för Lesjöfors, kommenterar förvärvet:

"Genom förvärvet ökar vi våra intäkter i USA med cirka 30 procent, vilket innebär att Lesjöfors nu har en betydande närvaro i regionen. Tollman är ett välskött företag som har gjort betydande investeringar de senaste åren och vi ser stor potential att accelerera intäktstillväxten genom Lesjöfors säljnätverk.”

 Efter förvärvet kommer Tollmans nuvarande ägare, Rick Zink, Tim Dudzinski och Lisa Barnes att vara kvar i verksamheten under en övergångsperiod. Den nuvarande fabrikschefen, Matt Zink, tar över posten som vd för att fortsätta att utveckla verksamheten. I linje med Lesjöfors decentraliserade organisation fortsätter företaget att verka under sitt eget varumärke och ledning.

 Tollmans nya vd, Matt Zink:

"Jag är väldigt stolt och skulle vilja tacka alla våra anställda som ser till att vi kontinuerligt utvecklas som organisation. Vi är alla glada över att gå samman med Lesjöfors och vi är övertygade om att affären kommer att stärka båda företagen och öppna upp flera möjligheter för framtida tillväxt.”

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047