23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Lesjöfors AB

Lesjöfors har tillverkat fjädrar sedan 1852. Vi arbetar med alla typer av metalliska fjädermaterial i många tvärsnittsformer. Vårt sortiment har en unik bredd och kännetecknas av hållbarhet, anpassningsförmåga och variationsmöjligheter, och våra fjädrar används inom hela industrisektorn.

Tryckfjädern är vår vanligaste fjädertyp. En tryckfjäder kan fås i flera olika storlekar och har ett brett användningsområde. Den kan till exempel förekomma som en viktig detalj i dörrlåset.

Dragfjädrar används till industrirobotar, men utgör också en viktig komponent på till exempel barnvagnen och i många andra sammanhang.

Våra vridfjädrar kan bland annat utgöra en viktig del i bälteslås eller som ryggstödsfjäder i bilen.

Tråddetaljer är mer eller mindre komplicerade trådkomponenter och friformade detaljer med fjädrande funktion, oftast tillverkade i fjädermaterial av olika kvaliteter.

Gasfjädrar har unika fjädringsegenskaper, exempelvis relativt jämn kraft under hela slaglängden samt en lugn och kontrollerad rörelse, vilket till exempel är önskvärt vid öppning av luckor.

Stans- & banddetaljer är ett annat område vi arbetar med och där det pågår en ständig utveckling. Vi arbetar med konstruktion, utveckling och produktion av komponenter i bandstål där vi använder en mängd olika material i tjocklekar. Våra främsta konkurrensfördelar inom detta område är hög teknisk kompetens, kvalificerad verktygsutveckling, lågkostnadsproduktion och god service oavsett om det gäller 10 eller 10 miljoner detaljer. Stans- & banddetaljer finns i nästan alla tekniska produkter.

Fjäderverksamheten är inriktad på tillverkning, lagerhållning och distribution. Vi lagerhåller närmare 10 000 standardartiklar av olika standardfjädrar för direktleverans, men erbjuder även kundanpassade produkter vid behov.

Vi producerar även världens största sortiment av chassifjädrar för fordonseftermarknaden. Inom området har vi även en marknadsledande lagerföring av gasfjädrar, bladfjädrar och sportfjädrar till bilar. 

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Sverige
VAT nummer: SE5560013251
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Tipsa en kollega

0.031