23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

JIWE först i Norden med att bli en Approved Galvanizer!

Som första anläggning i Norden har JIWE Varmförzinkning blivit certifierade som Approved Galvanizer, en marknadsanpassad certifiering för varmförzinkare som är underleverantörer till konstruktionstillverkare som CE-märker sina produkter.

Approved Galvanizer har tagits fram av den nordiska branschföreningen, Nordic Galvanizers, tillsammans med kundrepresentanter, branchorganisationen MVR, Mekaniska verkstäders riksförbund samt certifieringsorganet Nordcert, i syfte att göra det enkelt och tryggt för tillverkare av stålkonstruktioner att välja varmförzinkning som korrosionsskydd.

– Approved Galvanizer innebär i praktiken att varmförzinkningen har genomgått en kvalitetskontroll som är speciellt anpassad för varmförzinkningsbranschen så det handlar om en tung och viktig kvalitetsstämpel, säger Markku Parola, platschef på JIWE Varmförzinkning i Eskilstuna.

Processen som följs säkerställer att kvaliteten och systematiken vid varmförzinkningen är på rätt nivå för bland annat bärverksdelar som ska CE-märkas av konstruktionstillverkaren. Approved Galvanizer innebär bland annat också att standarderna EN ISO 1461, EN ISO 14713-2 och relevanta delar av EN ISO 1090-2 efterlevs.

– Vi tycker det är extra glädjande att som första anläggning i Norden bli certifierade som en Approved Galvanizer och dessutom med löpnummer 001 på certifikatet, vilket visar att JIWE återigen ligger i framkant och visar vägen, säger Markku Parola.

DOT AB
Thure Carlssons v. 5
Box 43
294 21 SÖLVESBORG
Sölvesborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560957028

Kontaktperson

BS
Bjarne Sändergård
Försäljningschef
bjd@zink.se

Tipsa en kollega

0.047