23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Witte van Moort först i Europa med ny automation från AP&T

Som första metallformningsföretag i Europa har Witte van Moort i Nederländerna installerat en produktionslösning med den nya generationens automationsprodukter från AP&T.

De nya produkterna är betydligt lättare, energieffektivare och snabbare än tidigare, vilket skapar förutsättningar för ökad kostnadseffektivitet och produktivitet.

– Våra befintliga pressrobotar från AP&T har fungerat väldigt bra ända sedan de togs i drift för över 20 år sedan, men nu var det dags för ett generationsskifte med sikte på framtiden, säger Edwin Smelt på Witte van Moort.

Witte van Moort är specialister på bland annat djupdragning, svetsning samt 2D och 3D laserskärning av komplext formade och högkvalitativa stålprodukter. Företagets högt automatiserade produktion är koncentrerad till Vriezenveen i nordöstra Holland. Bland kunderna finns ett stort antal internationella företag inriktade på allt från anläggningsmaskiner, jordbruksmaskiner och lastbilar till utrustning för materialhantering, livsmedelsprocesser och medicinteknik.

Vid upphandlingen av den nya automationsutrustningen ställdes en rad olika krav. Lösningen skulle vara kompakt utformad, kunna förflytta tunga ämnen i varierande storlekar, hantera ett eller två ämnen per presslag och anslutas till befintliga kontrollenheter för pressar och verktyg. Samt förstås, ge ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt.

– Hjärtat i den lösning vi presenterade är en helt ny SpeedFeeder pressrobot, med 20 procent högre accelerationshastighet och 10 procent lägre energiförbrukning än tidigare generation. Konstruktionen är baserad på väl beprövade standardmoduler och har få unika detaljer, vilket också säkerställer en hög tillförlitlighet och tillgänglighet, säger Stefan Hildebrandt, Area Sales Manager på AP&T.

Att AP&T på relativt kort tid skulle kunna ta fram en installationsfärdig lösning var också en viktig faktor för Witte van Moorts val av samarbetspartner. Eftersom AP&T tidigare framgångsrikt har automatiserat flera av företagets produktionslinjer och har en god kunskap om verksamheten, fanns ett stort förtroende redan från början.

– Självklart är vi glada över att få fortsätta att vara med och utveckla och förbättra produktionen hos Witte van Moort. I djup dialog med kunden har vår agent i Nederländerna, vår Europaorganisation för Sales & Service i Tyskland och AP&T i Sverige tillsammans tagit fram en optimerad lösning. Det har varit en smidig och väldigt givande process.

– Vi kan erbjuda enkel och snabb automatisering av både nya och befintliga pressar, tillsammans med ett komplett utbud av tjänster som underhåll, operatörsutbildning, uppgraderingar och mycket annat. Allt för att säkerställa att utrustningen presterar på topp under hela livscykeln, säger Stefan Hildebrandt.

Mer information om Witte van Moort finns på www.wvm.nl

aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.047