23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

JIWE certifierade enligt DASt!

Efter ett intensivt arbete genomfördes under våren en lyckad DASt-revision hos JIWE! Godkännandet ger företaget såväl mer tyngd som ökad trovärdighet i försäljningsarbetet och i arbetet med ökad kvalitet och förbättrad miljö.

Varför vill JIWE bli godkända enligt DASt Richtlinie 022?
– Anledningen till att vi har genomfört en certifiering enligt DASt är att en av våra största kunder ville ha möjligheten att leverera bärande byggnadskonstruktioner på den tyska marknaden, säger Bjarne Sändergård, försäljningschef på JIWE i Sölvesborg.

Ett av många krav är att endast en DASt-godkänd ytbehandlare får användas för varmförzinkningen. DASt Richlinie är nämligen en tysk standard som är framtagen för att säkra att stålkonstruktioner inte blir påverkade av varmförzinkningsprocessen.

– I Sverige är Sölvesborgsenheten först ut att bli godkänd och inom DOT-koncernen finns ytterligare en godkänd enhet, säger Veronica Persson, kvalitets- och miljöansvarig på JIWE i Sölvesborg.

Ett DASt-godkännande ställer stora krav på en ytbehandlare
Som grund uppfylls alla krav i ISO 1461 och SSEN 1090 och utöver detta uppfyller nu JIWE även alla ökade krav enligt DASt 022. Dessutom så garanterar DASt-godkännandet att JIWE uppfyller kraven för Approved Galvanizer, en marknadsanpassad certifiering för varmförzinkare som är underleverantörer till konstruktionstillverkare som CE-märker sina produkter.

– JIWE har infört utökade kontroller i alla nivåer från inköp av zink och mottagningskontrollen av svartgods till slutstationen där produkten ska lämna JIWE varmförzinkad och klar, berättar Veronica Persson vidare.

JIWE ser de ökade kraven som mycket positiva. Det kommer alla våra kunder till godo att det nu finns kontrolldokumentation att få på allt gods ner på individnivå om man så önskar.

– DASt-godkännandet är en viktig del i vår fortsatta utveckling, inte minst för våra potentiella utländska kunder. Det ska vara enkelt och smidigt att jobba med JIWE och nu när vi även har DASt så vet kunderna att vi ligger i framkant när det gäller såväl kvalitet som miljö och arbetsmiljö, säger Bjarne Sändergård.

DOT AB
Thure Carlssons v. 5
Box 43
294 21 SÖLVESBORG
Sölvesborgs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560957028

Kontaktperson

BS
Bjarne Sändergård
Försäljningschef
bjd@zink.se

Tipsa en kollega

0.031