23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors levererar klockfjädrar till militärfordon

Lesjöfors har fått en stororder av så kallade klockfjädrar, som ska förstärka de allt tyngre och mer utrustade bandfordon som används i militäroperationer.

Lesjöfors har fått en stororder av så kallade klockfjädrar, som ska förstärka de allt tyngre och mer utrustade bandfordon som används i militäroperationer. Totalt ska klockfjädrar till ett värde av cirka 3,6 miljoner kronor levereras till BAE Systems i Örnsköldsvik.

BAE Systems i Örnsköldsvik, tidigare kända som Hägglunds, är en av världens ledande tillverkare av militära fordonssystem. Företaget är och har under många år varit mycket framgångsrikt i sin försäljning av militära bandvagnar och stridsfordon på den internationella marknaden.

Specialtillverkad klockfjäder medger tyngre last och mera skydd
BAE Systems fick för en tid sedan en order från den brittiska armén på bandfordonet BvS10 MkII, som ska användas i den pågående operationen i Afghanistan under våren 2010. Till följd av att fordonen lastas allt tyngre med bättre minskydd och mer materiel behövde den ordinarie torsionsfjädringen förstärkas. Företaget vände sig därför till Lesjöfors för konsultation. Efter möten och diskussioner med BAE Systems konstruktörer designades en specialtillverkad klockfjäder, som förstärker chassifjädringen.

- Vi är mycket nöjda med Lesjöfors som fjäderleverantör, där vi i nära samarbete har arbetat fram fjädrar till bästa möjliga funktion för BvS10 MkII, säger Emil Berglund inköpare på BAE Systems i Örnsköldsvik.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Tipsa en kollega

0.047