23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ljudanalyser viktigt för utvecklingen av allt tystare fläktar

ebm-papst bedriver mycket forskning om hur människor påverkas av ljud och buller från fläktar.

ebm-papst bedriver mycket forskning om hur människor påverkas av ljud och buller från fläktar. Forskningen är viktig för den tekniska utvecklingen av nya och allt tystare fläktar.

En produkts kvalitet vad gäller dess ljudnivå bestäms som regel av dess dB (A)-värde som är den ljudtrycksnivå som alstras av en akustisk källa på ett visst avstånd. Beroende på hur hög ljudnivån är kan ljud- och bullerexponering orsaka effekter som sträcker sig från små minskningar av mental prestationsförmåga till smärta och i det mest extrema fallet även medvetslöshet.

Begreppet dB (A) innefattar också olika sätt att göra akustiska mätningar för att få svar på frågan, "Hur påverkas människor av ljud och buller?" Frågan har engagerat forskare i decennier och idag ökar också intresset hos ingenjörer och tekniker som arbetar med produktutveckling. En anledning är att psykoakustiska studier genomförts som visar att människor inte uppfattar olika ljudfrekvenser på samma sätt. Vid hörselexperiment där en grupp personer lyssnat till toner av olika frekvenser har det också framkommit att det finns vissa ljudtrycksnivåer som uppfattas på ett enhetligt sätt...

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Tipsa en kollega

0.031