23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

BioCorr ATF rostskydd för applikationer inom fordonsindustrin

| Medlemsnyhet | Företag Tribotec AB

Fordonsindustrin ställs inför svåra utmaningar när rost och korrosion skall bekämpas både när det gäller kostnader och miljöaspekter. Tribotec presenterar nu en lösning på problemet.

Cortec Laboratories har utvecklat avancerade produkter för skydd av transmissions delar och andra komponenter under tillverkning, lagring samt transport.
BioCorr ATF rostskydd är en emulsion som kombinerar filmbildande additiv med VpCI rostskydd (vci). Produkten ger skydd för de flesta metaller och är ett utmärkt miljöval till petroleumbaserade produkter. BioCorr ATF ger ett inomhusskydd upp till 2 år, samt kan användas som transportskydd i kombination med VpCI (vci) förpackningsmaterial.

Torr – osynlig skyddsfilm

Till skillnad från rostskyddande oljor så ger BioCorr ATF rostskydd en torr film på ytan som är i stort sett osynlig. Denna egenskap ger en ren arbetsmiljö runt arbetsstationen och för montörerna. Förutom detta är produkten biologiskt nedbrytbar vilket eliminerar kostsam destruktion, något som är vanligt då andra konventionella oljebaserade produkter används.

Det ultratunna, skyddande lagret av BioCorr ATF, förändrar inte toleranser vilket gör robotmontering möjlig utan att först rengöra komponenterna. Den är dessutom kompatibel med motor samt växellådsoljor samt påverkar ej ickemetalliska packningar, tätningar, plaster eller gummi. Produkten uppfyller ASTM D 1748 standarden. Läs gärna mer här om våra produkter.http://www.tribotec.se/vci-rostskydd/produktsortiment/vci-rostskydd-vattenbaserade-produkter/

Problem med rost – kontakta Rostskyddsgruppen

Rostskyddsgruppen arbetar för att förhindra rost i företags processflöden, mellanlagring och intern buffertering samt i samband med leveranser över hela världen. Med vår gedigna erfarenhet inom vci rostskydd har vi hjälpt flera företag, stora som små, att öka sin kvalitet i sina leveranser och därmed undvika reklamationer från sina kunder.
Alla i Rostskyddsgruppen har bra erfarenhet av industriproduktion och om risker och källor till varför det börjar rosta.

Oftast kan vi uppnå stora förbättringar med väldigt enkla och små förändringar i produktionsprocessen/flödet säger Lars Hellberg, försäljningschef på Tribotec. Många företag accepterar att ha lite rost i sin produktion och därmed ökade kostnader samt potentiella kvalitetsproblem mot slutkund. Ibland ökar problemen under vissa tider på året – vilket kan ha en naturlig förklaring pga luftfuktighet och temperatur. Med relativt enkla metoder, som BioCorr ATF rostskydd, kan vi lösa dessa problem.
Låt oss på Tribotec ta tag i problemet istället.
Här hittar ni några exempel på uppdrag.http://www.tribotec.se/vci-rostskydd/rostskydd-uppdrag/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Tribotec AB

Metallvägen 2
435 33 Mölnlycke
Sverige
Tribotec AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078