23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Dataservrar trivs i serverhallar med högeffektiva EC-fläktar

ebm-papst högeffektiva EC-fläktar kyler dataservrarna effektivt och minskar energiförbrukningen betydligt.

Det schweiziska företaget NTS erbjuder datalagringstjänster till främst små och medelstora företag som hyr utrymme för sina dataservrar i NTS stora serverhallar. Efter att ebm-papst högeffektiva EC-fläktar installerats kyls dataservrarna effektivare än tidigare samtidigt som energiförbrukningen minskat betydligt.

För nästan alla företag blir det allt viktigare att skapa säkra och samtidigt lätt åtkomliga datalagringsmiljöer för affärskritisk digital information. Att ha egna serverrum är dock inte särskilt kostnadseffektivt för mindre och medelstora företag. NTS Workspace AG, som har ett flertal anläggningar runt om i Schweiz, erbjuder skräddarsydda lagringslösningar för företag i den här storleksklassen. NTS hyr serverutrymme i stora datacenters och tar totalansvar för hela den infrastruktur med bland annat effektiv kylning och säker strömförsörjning som är helt avgörande för en säker datordrift. Det enda NTS kunder behöver göra är att tillhandhålla servrarna.

”Liksom i alla andra datacenters står kylningen av dataservrarna för en mycket stor del av den totala energiförbrukningen” säger Niklas Hug som är VD för NTS Workspace AG. Han berättar att företaget tog beslut om att förbättra energieffektiviteten och detta blev också en del av ett större utvecklingsprogram. Ett prioriterat projekt blev att modernisera de befintliga luftkonditioneringsaggregaten...

Läs artikeln i sin helhet här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Tipsa en kollega

0.032