23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors AB, dotter bolag till Beijer Alma AB förvärvar den tyska fjäderproducenten S&P Federnwerk

Lesjöfors har träffat avtal om att förvärva den tyska fjädertillverkaren S&P Federnwerk. Tillträdet sker per 1/1 2013. S&P som tillverkar fjädrar för främst jordbruksindustrin och till del även till fordonsindustrin är beläget i Herdorf, Tyskland.

Lesjöfors är en av Europas största fjäderproducenter och har marknadens bredaste produktutbud. Under 2012 omsattes 1,4 Mdr och bolaget har 1 200 anställda. Lesjöfors har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Slovakien, Lettland, Ryssland, Kina och Korea.

S&P Federnwerk omsatte 2012 16,1 M Euro och har 70 anställda. Bolagets kunder finns inom Jordbruk, fordons- och verkstadsindustrin. 60 procent av försäljningen sker inom Tyskland. Ytterligare intressant för Lesjöfors blir S&P starka inriktning mot jordbrukssektorn vilket produktmässigt kompletterar Lesjöfors övriga verksamhet.

Kjell-Arne Lindbäck, koncernchef i Lesjöfors kommenterar förvärvet: ” Det här förvärvet stärker Lesjöfors positioner ytterligare i Tyskland och Central Europa. Förvärvet tillför globala nischprodukter som väl kompletterar Lesjöfors övriga verksamhet. Inom aktuellt segment har S&P en betydande andel av världsmarknaden”.

Säljarna, Christian Piesch och Hagen Wagener har ägt och drivit företaget S&P Federnwerk sedan 1999 och har under den tiden ökat försäljningen 10 ggr.

Cristian Piesch kommenterar försäljningen: Det nätverk av kompetens inom fjäderområdet samt tillgång till kompletterande produkter som vi kommer att få del av inom Lesjöfors gruppen kommer att ytterligare stärka S&P,s erbjudande till sina kunder. Försäljningen av bolaget till Lesjöfors gruppen som har fjädrar och banddetaljer som sin kärnkompetens ser vi som en mycket bra långsiktig placering av bolaget”


Lesjöfors AB


Kjell-Arne Lindbäck, CEO
Kjell-arne.lindback@lesjoforsab.com
Dir tel +46705749994

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Tipsa en kollega

0.062