23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Prevas produkt FOCS hjälper stålindustrin att sänka energiförbrukningen.

Prevas har under sin 25-åriga historia levererat kunnande och kompetens till sina kunder och har ett finger med i spelet där det ska sparas energi. Prevas produkt FOCS hjälper stålindustrin att sänka energiförbrukningen med 5 till 20 %.

Ett exempel där förfinad styrning får stort miljögenomslag är stålindustrin som med sina stora volymer och många värmningsprocesser är mycket energikrävande. Här hittar vi därför en av Prevas etablerade produkter FOCS (Furnace Optimization Control System) som har en mycket stark ställning på den nordiska marknaden för ugnsstyrning.

Johan Bäckman, affärsenhetschef på Prevas, berättar:
− Miljöpotentialen i den här produkten är väldigt stor även om det är ekonomin som lockar främst. Vi kan direkt sänka energiförbrukningen med 5 till 20 % jämfört med en ugn med ett rudimentärt styrsystem samtidigt som vi höjer kvaliteten och minskar spillet.

Att framställa stålprodukter är mycket energikrävande. Material värms och kyls i flera omgångar för att uppnå önskade egenskaper. För att optimera produktivitet, kvalitet och energiförbrukning krävs en effektiv styrning av ugnarna. Prevas har tillsammans med branschorganisationerna Jernkontoret och Metallurgical Research Institute AB (Swerea Mefos, i vilken Prevas även är medlem) tagit fram programvaran FOCS-RF som utför den här optimeringen. Ett reglersystem som är ledande på marknaden för ugnsstyrning.

För ytterligare information och kontakt:

Johan Bäckman, affärsenhetschef Prevas AB
Tel. 021-360 19 35,

Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se http://www.prevas.se.

Prevas AB
Box 4, Glödgargränd 14
721 03 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5562521384

Tipsa en kollega

0.031