23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Liedholms Maskinteknik förvärvas av Sundet Industrier; skånsk grupp av mekaniska verkstäder stärks

| Medlemsnyhet | Företag Liedholms Maskinteknik AB

Ägarna av Liedholms och ägaren av Sundet har idag nått en överenskommelse om att Sundet Industrier AB förvärvar Liedholms Maskinteknik AB.

Liedholms Maskinteknik AB är ett privat svenskt bolag som sysselsätter ca 47 personer. Bolaget har sina rötter i F. Liedholms Mekaniska Verkstad som bildades 1948, och har varit verksamt i Helsingborg sedan dess. Liedholms är en väletablerad tillverkare åt verkstadsindustrin. Produkterna används inom en rad industrier såsom kärnkraft, offshore och livsmedel.

Sundet Industrier ingår i en privatägd svensk koncern och består av en grupp skånska mekaniska verkstäder; Roundo AB i Hässleholm, Skruva Teknik AB i Bjuv samt Laserstans Techpro AB i Svedala.

Gruppen tillverkar både egna produkter och produkter åt verkstadsindustrin.
”Sundet Industrier har redan idag en attraktiv mix av mekaniska verkstäder som kompletterar varandra och bidrar till varandras utveckling”, säger Lars Johansson, Sundet Industrier.

”Genom förvärvet av Liedholms Maskinteknik tillförs gruppen spetskompetens inom bl.a. svetsteknik, tryckkärl och maskinbyggande för krävande industrier såsom kärnkraft och livsmedel. Liedholms resurser i form av personal, lokaler och maskinpark kompletterar de övriga bolagen på ett utmärkt sätt och den starka skånska förankringen befästs ytterligare. Vi kan nu erbjuda våra kunder än bredare lösningar, mer avancerade produkter och inte minst utökad kompetens inom bl.a. svetsning.”

För mer information, se gruppens hemsida www.sundet.se eller kontakta nedanstående:

Liedholms Maskinteknik AB:
Tony Ståhlgren, VD, telefon 073-97 89 872, 042- 19 98 72
e-post: tony.stahlgren@liedholms.se

Sundet Industrier:
Lars Johansson, telefon 070-575 27 50
e-post: lars@sundet.se

Medlemsnyhet

Företag
Liedholms Maskinteknik AB

Ingenjörsgatan 2
252 27 Helsingborg
Sverige
Liedholms Maskinteknik AB

Tipsa en kollega

0.11