23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Boråsföretaget OCS vinner affärer i cykelindustrin i Europa

| Medlemsnyhet | Företag OCS Overhead Conveyor System AB

– Våra unika hängande transportsystem uppfyller cykeltillverkarnas krav på flexibla och smarta produktionslösningar. Med hjälp av våra lösningar har flera av våra kunder dubblat sin produktionskapacitet.

 Detta tillsammans med vårt gemensamma hållbarhetsfokus har gjort OCS till en viktig partner bland ledande cykeltillverkare i Europa. 

Kenth Almqvist, VD på OCS, berättar hur coronapandemin ändrat människors sätt att röra på sig. Från kollektivtrafik till cykel, elcykel och elscooter. Cykelindustrin i Europa upplever en enorm tillväxt och för att klara av att tillverka cyklar i den takt som nu efterfrågas behöver man automatisera sin produktion. En av dem är den tyska tillverkaren av premiumcyklar Riese & Müller.

– Våra produkter står för högsta kvalitet och hållbarhet, vilket innebär avancerad produktion och partners som hjälper oss att uppnå dessa mål. Med OCS har vi ett förstklassigt system och en pålitlig partner vid vår sida, säger Heiko Müller, VD Riese & Müller.

Med kundanpassade conveyors för interna transportsystem baserade på en oljefri, ergonomisk och tyst patenterad friktionsteknik samt lång erfarenhet från bland annat fordonsindustrin, tar OCS nu marknadsandelar inom den växande cykelindustrin.

– Med ett antal välkända cykeltillverkare i vår kundportfölj är vi stolta över att ha blivit en viktig leverantör av automatiserade monteringslinjer för en bransch i så stark tillväxt, säger Försäljningschef Christer Lundgren.

För mer information vänligen kontakta:

VD Kenth Almqvist
kenth.almqvist@ocs.se
033-23 34 48

Försäljningschef Christer Lundgren
christer.lundgren@ocs.se 
033 – 23 33 83

 

Om OCS

OCS Overhead Conveyor System AB har en historia från 1960-talet som specialist på interna transportsystem för konfektionsbranschen. Sedan 1993, då dagens OCS startade har marknaden breddats avsevärt med fokus på fordons-, flyg-, cykel- och ytbehandlingsindustrin. OCS verkar idag på en global marknad med huvudkontor i Borås samt försäljningskontor i Sverige, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, USA och Japan. Bolaget har ca 120 anställda och omsätter ca 240 mkr globalt. 
www.ocs.se 

OCS är en del av Axel Johnson International, en global industrigrupp som består av mer än 150 bolag i 30 länder. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions. Axel Johnson International ingår i den familjeägda Axel Johnson-koncernen. 
www.axinter.com


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
OCS Overhead Conveyor System AB

Stormgatan 9
504 64 BORÅS
Sverige
OCS Overhead Conveyor System AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.093