23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ebm-papst i ständig utveckling

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Med en strategiskt långsiktig satsning på teknikutveckling kan vi se fram emot ett spännande år med många nyheter. Mycket har hänt sedan den första axialfläkten och rotormotorn lanserades för över 50 år sedan.

Teknikutvecklingen inom fläktområdet har gått snabbt under de senaste 50 åren. Det är många faktorer som haft betydelse och framför allt är det samverkan mellan olika innovationer som förklarar den intensiva utvecklingen. Ett exempel är att dagens fläktar har en optimal kombination och matchning av motorteknik, styrelektronik och aerodynamik. ebm-papst har gått i täten för teknikutvecklingen och det symboliseras av företagets EC-motorer. Mycket har hänt sedan ebm-papst år 1965 utvecklade och lanserade den första kompakta axialfläkten med EC-teknologi.

Dagens fläktar från ebm-papst med EC-motorer har ökat sin effektivitet många gånger om. Fläktarna säljs idag som kompletta fläktlösningar med integrerade funktioner för styrning och övervakning, vilket gör dem mycket energieffektiva. De har även fått en flexibel moduluppbyggnad, som gör att de enkelt kan integreras i många olika kundapplikationer. Att de utvecklats enligt konceptet plug & play bidrar till att förenkla både installationer och uppstarten av fläktlösningar.


Allting startade med små ytterrotor-motorer år 1963 ----Läs artikeln i sin helhet HÄR

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Tipsa en kollega

0.078