23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kompaktfläktar för klimatsmart laddning

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

När fordon är anslutna till en laddningsstation genereras stora mängder värme, som behöver avledas effektivt. Våra kompaktfläktar är kraftfulla, pålitliga och löser utmärkt behovet för kyla i det begränsade utrymmet.

Driftkostnaden för en elbil är betydligt lägre än för traditionella bilar med förbränningsmotor.
Drivmedlet är billigare, fordonsskatten lägre och dessutom kräver elbilar mindre service och reparationer.
Så långt är argumenten att välja ett mer klimatsmart alternativ tydliga.
För den som står inför möjligheten att köpa en elbil, kommer istället funderingar kring snabbladdade batterier samt tillgängligheten av laddningsstationer, många gånger i fokus.
Inför investeringen bör man ha sett över behovet av räckvidd per dag samt undersökt vilka laddningsmöjligheter, som finns i närområdet och längs rutterna man oftast kör.
De flesta elbilar är utrustade med navigationssystem, som hjälper till att planera körningen och meddelar när det är dags att ta en laddningspaus och hur man hittar till närmaste laddningsstation.
Eftersom det ofta tar kan ta några timmar att ladda batteriet vid användning av ladd stationer med lägre effekter, är det naturligtvis intressant att snabbladdningsstationer med hög effekt byggs i snabb takt och i allt större antal. De högre effekterna kräver större krav på kylning samtidigt som omgivningen kräver att man inte blir störd.
Det leder till man önskar att laddningsstationerna är tysta drift eftersom vissa laddningsstationer numera även placeras i bostadsområden.

När ett eller flera fordon är anslutna till en laddningsstation med hög uteffekt genereras mycket värme, som behöver avledas effektivt.
Utrymmet för själva tekniken inuti laddningsstationerna är begränsat och det krävs ett kylsystem med såväl kompakta som kraftfulla fläktar för att förhindra överhettning av enheten.
ebm-papst pålitliga kompaktfläktar är ideala för den här typen av applikationer, då de är små i storlek med hög tillförlitlighet och samtidigt är tysta i drift.

Läs artikeln i sin helhet HÄR

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Tipsa en kollega

0.062