23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Axialfläkten som möter framtidens krav inom kylindustrin

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Så utvecklade vi AxiEco Protect – 4 snabba frågor till Patrick Stern!

Mr Stern, berätta hur gick tankarna inför utvecklingsprojeket av AxiEco?

”Vi hade i huvudsak två mål i sikte: Att markant förbättra tryckstabiliteten för fläkten och samtidigt, och med marginal, möta kraven i kommande ErP-direktiv. Många av de axialfläktar, som används i den kommersiella kylsektorn idag, klarar inte av de strängare energikraven - framför allt inte om de är utrustade med växelströmsmotorer. säger Patrick Stern, Product & Market Manager hos ebm-papst.

Så kommer AxiEco att uppfylla denna nivå?
”Ja, den nya axiella fläktserien AxiEco Protect är så effektiv att den lätt kommer att uppfylla nästa ErP-nivå – oavsett motorversion.”

Varför är det så viktigt med högre tryckstabilitet?
"Inom kylsektorn är isbildning på värmeväxlaren ett mycket viktigt ämne. I takt med ökande isbildning skiftar fläktens arbetspunkt uppåt på grund av det ökade mottrycket. Tidigare versioner av axiella fläktar, med sin plana karaktäristiska kurva, når snabbt sina högsta gränser här - och värmeväxlaren blir då i behov av avfrostning då ingen luft längre kan sugas igenom värmeväxlaren.
Flödesriktare i AxiEco Protect gör att den har en mycket brantare karaktäristikkurva, vilket gör att värmeväxlaren inte behöver avfrostas lika ofta. På så vis förlängs tiden mellan de tidpunkter då man behöver avfrosta och där igenom hela systemets effektivitet.” säger Patrick Stern

Läs mer  HÄR


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Tipsa en kollega

0.078